23.1.2014

Pikaruokaa parhaimmillaan: itämaiset riisinuudelit

Niinä päivinä, kun ei olla käyty kaupassa, meillä on tapana tehdä tällaista aasialaista nuudeliruokaa, johon ainekset löytyvät lähes aina valmiiksi kaapista. Tämä ruoka valmistuu yhdessä hujauksessa, joten se sopii myös päiviin, jolloin on vain äkkiä saatava jotain syötävää. On kyllä ihmeellistä, miten hyviä yksinkertaisista nuudeleista tulee, kun joukkoon lisää kananmunan. Nuudeleiden joukkoon voisi lisätä myös muita kasviksia, lihaa, kanaa tai vaikkapa katkarapuja.

Itämaiset riisinuudelit
~ 80 g riisinuudeleita
2 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl inkiväärimurskaa
rypsiöljyä
seesamiöljyä
1,5 tl sambal oelekia
2 tl ruokokidesokeria
3 tl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl golden mountain seasoning saucea
1 kananmuna
kourallinen maapähkinöitä
tuoretta korianteria
srirachaa

Valmista riisinuudelit (pakkauksen ohjeen mukaan) liottamalla niitä lämpimässä vedessä. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi, murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri. Kuumenna pannu ja lisää tilkka rypsi- ja seesamöljyä. Paista hetki porkkanoita ja lisää valkosipuli, inkivääri, sambal oelek ja ruokokidesokeri. Siivilöi riisinuudelit ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon soijakastike, riisiviinietikka ja golden mountain seasoning sauce. Riko nuudeleiden joukkoon kananmuna ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Lisää lopuksi maapähkinät. Annostele lautaselle ja lisää päälle tuoretta korianteria ja srirachaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti