30.1.2014

Mainetta niittäneet lehtikaalisipsit

Olen kiinnostunut kokeilemaan vähän erikoisemmista ja terveellisemmistä aineksista tehtyjä herkkuja. Tein tässä äskettäin minttusuklaapiirakkaa, jonka pohjaan tuli mustapapuja ja kuorrutteeseen avokadoja. Vaikka piirakka onnistui periaatteessa hyvin, se ei sopinut yhtään meikäläisen makunystyröille, hyh. Nämä jo monille tutut lehtikaalista tehtävät sipsit sen sijaan räjäyttivät potin, eikä tullut lainkaan sellaista tunnetta, että tässäpä puputan herkkuhimoissani jotain Oikean Herkun valjua korviketta. Lehtikaalisipsit ovat rapeita ja koukuttavia, ja ne valmistuvat helposti uunissa. Mulle ainakin maistuu tällaiset paremmin kuin perunasta valmistettavat kaverinsa.

Lehtikaalisipsit
200 g lehtikaalia
0,5 dl rypsiöljyä
~ 0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl chilijauhetta

Pese ja kuivaa lehtikaali huolella. Jos lehtiin jää liikaa kosteutta, ne jäävät helposti lötköiksi. Revi lehtikaali sopiviksi suupaloiksi ja irrota samalla kova valkoinen keskiosa. Laita kulhoon öljy ja mausteet, sekoita joukkoon lehtikaalin palaset. Tarkista maku. Levitä lehtikaali uunipellille ja paista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele lehtiä puolessa välissä ja tarkkaile, etteivät ne pääse palamaan. Kun lehtikaali alkaa muuttua ruskeaksi, sipsit ovat valmiita.

4 kommenttia:

  1. Nyt kuulosta aniin jännältä, että pitää ehkä kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa, ovat kyllä hyviä!

      Poista
  2. Näistä on ollut niin paljon hypeä kaikkialla että kyllä se kai pitää itsekin joskus give 'em a try!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden luulis kyllä maistuvan kaikille paitsi vannoutuneille kaalinvihaajille. :)

      Poista