13.12.2016

Schezuan chicken

Näyttää siltä, että kaikissa muissa ruokablogeissa paistellaan kinkkuja, leivotaan pipareita ja kehitellään uusia glögiohjeita. Tuntuu vähän hassulta julkaista tällaisia täysin jouluun liittymättömiä reseptejä. Tähän on syynsä. Rakastan joulua, mutta olen tänä vuonna yrittänyt vältellä kaikkea siihen liittyvää. Lähden huomenna pitkälle matkalle Aasiaan ja luulen, ettei joulumieli kovin herkästi seuraa palmujen alle. Vaikka fiilis siellä paikan päällä tulee varmasti olemaan jotain väliltä *pakahdun onnesta* - *miten täpinöissä sitä ihminen voikaan olla*, näin koti-Suomessa tulee lähinnä haikea ja surullinen olo siitä, että "missaa" joulun. Vasta tänä vuonna olen tajunnut, miten vaikeaa on vältellä joulua. Se puskee joka tuutista! Kaikissa kaupoissa kilisee, kilisee kulkuset ja televisiosta tulee enemmän joulumainoksia kuin varsinaisia ohjelmia. Voin kuvitella, että joulukuu on aika rasittavaa aikaa niille, jotka eivät syystä tai toisesta vietä joulua perinteisellä tavalla. Siinä vaiheessa kun jouluruoka alkaa tökkimään, kannattaa testata tätä mausteista schezuan-pippureilla maustettua kanaa! Kastikkeessa on juuri sopivasti potkua, hieman pehmenneet paprikat tasapainottavat ruokaa makeudellaan ja kevätsipuli tuo annokseen tarvittavaa raikkautta. Nam. Tätä kelpaa tehdä toistekin!

Kanaa Schezuan-kastikkeessa
450 g broileria suikaleina
3,5 rkl maissitärkkelystä
1 rkl soijakastiketta
0,5 rkl viinietikkaa
mustapippuria
suolaa

reilusti rypsiöljyä

1,5 tl schezuan-pippureita
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
1 pieni sipuli

2 rkl soijakastiketta
1,5 rkl seesamiöljyä
1 rkl vettä
0,5 rkl viinietikkaa
1 tl chilijauhetta
0,5 tl sokeria

2 paprikaa
kevätsipulia

Sekoita broilerisuikaleet, maissitärkkelys, soijakastike, viinietikka ja ripaus suolaa ja pippuria keskenään (voit tehdä tämän suoraan broilerin myyntipakkauksessa). Jätä marinoitumaan huoneenlämpöön 30 minuutiksi.

Murskaa schezuan-pippurit morttelissa. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta hienolla terällä pieni pala inkivääriä. Kuutioi sipuli pieneksi. Sekoita soijakastike, seesamiöljy, vesi, viinietikka, chilijauhe ja sokeri keskenään. Leikkaa paprikat paloiksi. Leikkaa kevätsipulit renkaiksi.

Kuumenna wokkipannu ja laita pohjalle reilusti rypsiöljyä - niin paljon, että pohja peittyy kunnolla (tarkoitus on imitoida friteeraamista, mutta vähemmällä öljyllä!). Paista kanat marinadeineen kypsiksi. Siirrä kanat lautaselle odottamaan ja heitä suurin osa öljystä pois. Sen jälkeen siirrä pannulle murskatut schezuan-pippurit, valkosipuli, inkivääri ja sipulikuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää kastikeseos. Lisää paprikat ja paista, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Lopuksi lisää kanat ja paista muutama minuutti. Tarjoile kevätsipulin ja riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Ihan ensiksi haluan toivottaa sulle turvallista ja erittäin antoisaa matkaa ja toisekseen haluan kiittää sua tästä postauksesta!
    Minä näet olen kyllästynyt perinteisiin joulusafkoihin ja tämä ei pelkästään näytä hyvältä, vaan näyttää myös sen verran yksinkertaiselta että jopa mulla on onnistumisen mahdollisuus joten vaikka mitään muuta en joulunpyhinä tekisi, niin tätä mä aion kokeilla!

    Niin ja vaikka sä koitatkin väitellä joulua, niin mun on ihan pakko toivottaa sulle rauhallista ja mukavaa sellaista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Miksipäs sitä aina pitäisikään jouluna syödä samoja ruokia vuodesta toiseen... Musta on ainakin tärkeintä se, että juhlapyhinä ruoka on HYVÄÄ! Tämä kyllä on tosi herkullista eikä voi hirveän pahasti mokata missään vaiheessa, joten ei muuta kuin kokeilemaan. :) Täytyy myöntää, että itsekin epäonnistun jatkuvasti kokkaillessani, mutta virheistä oppii ja vain kokeilemalla uusia juttuja voi kehittyä paremmaksi. :) Oikein mukavaa joulua sullekin! <3

      Poista