9.12.2016

Ihanista ihanimmat mantelipitsit



Siinä missä monille suomalaisille piparit ovat se joulunajan ykkösherkku, minulle joulumielen tuovat eritoten nämä herkät ja ihanat mantelipitsit. Meillä on tehty niitä joulun alla niin kauan kuin muistan ja niihin liittyy suurta nostalgia-arvoa. Mantelipitsit ovat rapeita, rasvaisia ja paahteisen kinuskin makuisia. On lähes maagista katsoa, kun pienet taikinanokareet leviävät uunissa isoiksi pitsimäisiksi kiekoiksi. Uunia kannattaakin vahtia silmä kovana, sillä mantelipitsit tummuvat herkästi liikaa. Itse kyllä tiesin tämän varsin hyvin, mutta silti jostain syystä ajattelin, että noooo kyllähän tässä samalla voi vaikka tyhjentää pyykkikonetta ja aina välillä käydä vilkaisemassa tilannetta. Juu hah, ei kyllä voi. Paloivat prkl. :D Onneksi seuraavan pellillisen kanssa jaksoin istua sen muutaman minuutin siinä uunin edessä ja ai että tuli hyviä!

Mantelipitsit
100 g mantelirouhetta
100 g sokeria
100 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa

Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi. Nostele lusikalla pellille harvakseltaan (n. 9 per pelti) pieniä (n. 1 rkl) kokkareita. Paista 175 asteessa 4-6 minuuttia, kunnes reunat ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Nämä herkut palavat herkästi, joten vahdi uunia herkeämättä! Anna jäähtyä kokonaan pellillä. Käsittele mantelipitsejä varovasti siirtäessäsi niitä tarjoilu-/säilytysastiaan.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Juu nämä ovat ansainneet nimensä. :)

      Poista
    2. Ihanan näköistä syötävää pitsiä:)

      Poista
    3. Voi kiitos Jael! :)

      Poista