10.12.2016

Helppo ja maukas arkiruoka: pestokanaa uunissa



Tajusin työpaikan ruokalassa, että olen ollut hyvin kapeakatseinen peston käytön suhteen. Tähän asti olen käyttänyt sitä yksinomaan tomaatin ja mozzarellan kanssa leivän välissä. Työpaikalla pestoa on kuitenkin ängetty milloin mihinkin ruokaan ja yllätyksekseni se on aina sopinut niihin kuin nenä päähän. Tämän huomattuani halusin heti kotonakin kokeilla erilaisia pestoruokia. Eka kokeilu oli tämä helppo pestokana, josta tuli kertaheitolla arkiruokien kunkku. Se on todella herkullista ja valmistus on varsin helppoa! Mehevä kana ja pesto sopivat loistavasti yhteen ja uunissa muhineet kirsikkatomaatit täydentävät kokonaisuuden. Itse tein pestokanan kanssa höyrytettyjä porkkanoita, mutta esim. riisi voisi sopia paremmin lisukkeeksi, sillä kastike on varsin nestemäistä ja se imeytyisi varmasti paremmin riisiin kuin kasviksiin.

Pestokanaa uunissa
500 g broilerinfileitä
nokare voita
ripaus mustapippuria
0,75 dl kermaa
0,5 prk (~ 90 g) pestokastiketta
250 g kirsikkatomaatteja

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Kuumenna pannu, lisää nokare voita ja ruskista fileiden pinnat nopeasti molemmilta puolilta. Nosta fileet uunivuokaan ja mausta ripauksella mustapippuria. Sekoita kerma ja pestokastike keskenään ja levitä seos kanafileiden päälle. Lisää vuokaan myös kirsikkatomaatit. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Ensimmäisen 15 minuutin jälkeen kannattaa laittaa vuoan päälle foliota, jotta pesto ei pala. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa (suolaa ei kannata lisätä tottumuksesta, sillä pesto itsessään on hyvin suolaista!). Tarjoile esim. höyrytettyjen porkkanoiden tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti