29.11.2015

Mustikkapatukat

Huomenta! Tänä aamuna postaan reseptin, jonka bongasin Delightful E Made -blogista. Alkuperäinen resepti kulkee nimellä "blueberry oatmeal breakfast bars". Heh, tässä on kyllä pieni kulttuuriero, itse en kutsuisi näitä aamupalapatukoiksi. Tai en ainakaan usko, että kovin moni suomalainen haluaa aloittaa aamunsa hirveällä määrällä voita ja sokeria. :D Sillä mitä sitä kiertelemään, nämä ei todellakaan ole mitään terveyspatukoita. Mutta iltapäivän teehetkiin nämä sopivat loistavasti. Tumman sokerin ansiosta maku on aavistuksen kinuskimainen olematta kuitenkaan överimakea. Ja kukapa ei tykkäisi mustikoista...

Mustikkapatukat
pohja ja murupinta:
2,25 kuppia (~ 5,3 dl) kaurahiutaleita
2,25 kuppia (~ 5,3 dl) vehnäjauhoja
1 kuppi (~ 2,4 dl) fariinisokeria
0,5 kuppia (~ 1,2 dl) ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
240 g voita

täyte:
400 g (pakaste)mustikoita
4 tl maissitärkkelystä
1/4 kuppia (~ 0,6 dl) sokeria

Sekoita kaikki pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon kuutioiksi leikattu voi. Vuoraa n. 23 x 33 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja painele reilut 2/3 seoksesta tiiviisti sen pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Sekoita mustikat maissitärkkelyksen ja sokerin kanssa ja levitä tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Murustele loput taikinaseoksesta mustikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yön yli. Leikkaa seuraavan päivänä paloiksi (mulla tuli reseptistä 20 patukkaa). Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta. Kyllä siitä ainakin vähän syyllinen olo tulisi, jos näitä aamiaiseksi popsisi. :)

    VastaaPoista