30.11.2015

Ärhäkkä flunssankarkoittaja

Olen sinnikkäästi vielä tähänkin aikaan vuodesta pyöräillyt työmatkoja tuolla kylmässä vihmassa (jos muuten satutte tietämään sopuhintaisen, alle 10 v. vanhan automaattivaihteisen Toyota Yariksen, niin saa mielellään vinkata!) ja sen seurauksena on useana iltana ollut hieman nuhainen ja kylmettynyt olo. D-vitamiinien popsimisen lisäksi olen pyrkinyt ehkäisemään flunssapöpöjä tällä kuumalla inkiväärijuomalla. Tästä juomasta löytyy nimittäin sen verran potkua, että inkiväärinvihaajat ja pöpöt lähtevät äkkiä karkuun. Tein tätä viime kerralla, kun olin sairaana ja kyllästyin lipittämään pelkkää teetä. Olin yllättynyt, miten hyvää siitä tuli. Maistuu myös ihan terveenäkin ollessa. :D

Inkivääri-sitruuna-hunajajuoma
~ 25 g tuoretta inkivääriä
1 sitruunan mehu
1-1,5 rkl hunajaa
3 dl vettä

Kuori ja leikkaa inkivääri siivuiksi, murskaa survimella hieman, jotta mehut irtoavat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa hunajaa, jos haluat juomasta makeampaa. Siivilöi ja tarjoile heti.

4 kommenttia:

 1. Varmasti hyvä flunssan karkoittaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on ainakin tähän asti tepsinyt. :)

   Poista
 2. Moikka, kokeilin tätä eilen, kun äkäinen flunssa iski, join kaksi tuollaista annosta, toisen aamulla ja toisen illalla. Flunssa on tiessään! Kiitos miljoonasti! Hyvää joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Hyvää joulua sinnekin! :)

   Poista