29.6.2015

Suloiset minipavlovat

Viime kesän marjapavlova nousi ehdottomaksi lempparikseni uusien ruokakokeilujen osalta. Keskellä pimeintä talvea kävin moneen otteeseen kuolaamassa kuvia siitä ja odotin kuumeisesti hetkeä, jolloin tuoreita marjoja olisi taas saatavilla. Koska olen haalinut aivan naurettavan pitkän listan kaikista niistä leivonnaisista, joita haluaisin joskus kokeilla, en millään haluaisi tehdä aivan samoja juttuja uudestaan. Marjapavlova oli kuitenkin niin herkullista, että sitä oli pakko tehdä tänäkin vuonna. Jotain uutta twistiä halusin silti kehitellä ja päädyin tekemään tällaisia miniversioita. Värjäsin myös marengin hennon vaaleanpunaiseksi. (Väriä olisi kyllä saanut olla hieman enemmän, mutta tykkään enemmän luonnollisista kuin räikeistä sävyistä, joten himmailin turhankin paljon väriaineen kanssa.) Lopputulos oli oikein kiva ja sai plussaa myös siitä, että minimarengit pysyivät isoa levyä paremmin kasassa. Ja maku... oi kyllä, tätä kelpasi odottaa talven yli. Niin hyvää!

Minipavlovat
marengit:
4 valkuaista
2,5 dl erikoishienoa sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

täyte:
2 dl Flora Vispiä tai kuohukermaa
3-4 rkl lemon curdia
1 tl sokeria

päälle:
mansikoita
pensasmustikoita
mintunlehtiä

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää pikkuhiljaa sokeria koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vatkaa kauan, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää (vatkaa siis vielä reilusti senkin jälkeen, kun massa pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa). Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja valkoviinietikka. 

Laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille halkaisijaltaan 7-10 cm kokoisia ympyröitä. Pursota ympyröihin paksumpi reunus, jotta marenkeihin muodostuu keskelle pieni kolo (ks. kuva). Paista 90 asteessa noin 1 h 20 min (tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista, mutta ovat edelleen sisältä hieman pehmeitä), tue uuninluukku paiston aikana hieman raolleen. Käännä uuni pois päältä ja anna marenkien jäähtyä raollaan olevassa uunissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon lemon curd ja sokeri. Täytä marenkien kolot kermavaahdolla ja asettele päälle marjoja ja mintunlehtiä. Nauti mahdollisimman pian - marenki alkaa vettymään nopeasti.

5 kommenttia:

  1. Meikäläisestä on tulossa läski tämän sun blogin takia koska mä olen itse kokeillut aika montaa reseptiä ja pakottanut siskoni (iso sellainen) tekemään mulle osan julkaisemista jutuista. Siinä vaiheessa kun tipun lattian läpi, niin meidän on keskusteltava vähäkalorisemmista vaihtoehdoista :D

    Oikeesti, nämä sun leipomukses on jumalattoman hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa. :D Painonhallinta on lukijan omalla vastuulla... ;D Ja kiitoksia taas päiväni piristämisestä. :)

      Poista
  2. Moi! Montako pavlovaa tästä reseptistä tuli? Ajattelin tehdä tyttäreni ristiäisiin näitä, ja meitä on n.15 henkeä. Mahtaako yksi satsi riittää...? Kauniita ja herkullisen näköisiä ovat :)

    VastaaPoista
  3. Moi! Montako pavlovaa tästä reseptistä tuli? Ajattelin tehdä tyttäreni ristiäisiin näitä, ja meitä on n.15 henkeä. Mahtaako yksi satsi riittää...? Kauniita ja herkullisen näköisiä ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Sori, nyt en kyllä muista yhtään. :/ Tekisin ehkä varmuuden vuoksi 1,5-2-kertaisen satsin. Mukavia ristiäisiä! :)

      Poista