1.3.2015

Se terveellisempi riisisuklaa

Rakastan riisisuklaata ja olen halunnut kokeilla raakasuklaaversiota jo pitkään. Puffattua riisiä ei vain ole tahtonut löytyä mistään. Kai tätä voisi tehdä riisimuroistakin, mutta se ei kyllä olisi yhtään sama asia. Onneksi Tullintorin Punnitse & Säästä pelasti päivän ja löysin vihdoin pitkään etsimäni raaka-aineen. Ryhdyin samantien suklaantekohommiin ja lopputulos oli hurmaavan herkullinen.

Raaka riisisuklaa
30 g raakakaakaomassaa
1 dl kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
muutama tippa vaniljasteviaa
1 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl tocoa
1 rkl lucumaa
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
3 dl puffattua riisiä

Raasta kaakaomassa. Laita kulho vesihauteeseen ja lisää raastettu kaakaomassa, kaakaovoi ja kookosöljy. Sulata ja lisää sitten hunaja ja vaniljastevia, sekoita hyvin. Lisää raakakaakaojauhe, toco, lucuma, vaniljajauhe ja suola. Sekoita lopuksi joukkoon puffattu riisi ja kaada massa pieneen vuokaan. Laita pakastimeen jähmettymään 30 minuutiksi ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti