31.3.2015

Herkullinen inkivääri-seesamilohi

Näin takatalven iskettyä aloin muistelemaan talvella syömiäni ruokia. Löysin arkistoistani kuvan tällaisesta ronskista lohimöhkäleestä ja huomasin, etten olekaan vielä postannut kyseisen annoksen reseptiä. Mikä vääryys se olisikaan ollut, jos en olisi muistanut kirjata tätä ohjetta ylös blogiini, sillä herkullista inkivääri-seesamilohta pitää ehdottomasti tehdä uudestaankin! Alkuperäinen resepti löytyisi kyllä Damn Delicious -blogista, mutta pyrin kokoamaan tarvitsemani reseptit yhteen ja samaan paikkaan. :) Inkivääri-hunajakastike kuulosti minusta hieman oudolta, mutta se oli ihan mielettömän hyvää lohen kanssa!

Inkivääri-seesamilohi
marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
muutama kevätsipulin varsi
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
+ 400-500 g lohifileetä

inkivääri-hunajakastike:
0,5 rkl inkiväärimurskaa
2 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
0,5 rkl srirachaa
0,5 rkl seesaminsiemeniä

Tee marinadi. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita sitten kaikki ainekset sekaisin. Leikkaa lohifileet annospaloiksi ja aseta marinadiin. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia, mieluiten yön yli.

Laita lohi marinadeineen uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin inkivääri-hunajakastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Tarjoa esim keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti