13.3.2015

Kanaa ja herkkusieniä sinappisessa kermakastikkeessa

Kanafileet sinappikastikkeessa on varmaankin yksi kaikkien aikojen käytetyimmistä resepteistäni. Sitä tulee tehtyä aina silloin, kun on huutava nälkä ja pitää äkkiä keksiä jotain herkullista mahantäytettä. Viime viikonloppuna ajattelin tehdä kyseisestä annoksesta astetta hienostuneemman version. Vaikka tämä ei ollut ihan niin simppeli kuin edeltäjänsä, ruoka valmistui tälläkin kertaa varsin helposti ja nopeasti. Ruokapöydästä noustessani piti ihan taputtaa itseäni olalle, että kylläpäs sitten osasinkin tehdä hyvää ruokaa. Kelpaa tehdä tällaista uudestaankin! Resepti on alun perin Closet Cooking -blogista.

Kanaa ja herkkusieniä sinappikastikkeessa
400g broilerinfileitä
350 g jumboherkkusieniä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1-2 tl timjamia
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl vettä
0,75 rkl kanafondia
1,5 dl kermaa
~ 2 rkl dijon-sinappia
1,5 rkl rakeista sinappia
suolaa
mustapippuria
(+ parmesania raasteena)

Ota kanat huoneenlämpöön. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuutioi sipuli. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna iso pannu ja paista kanafileet voissa, kunnes niiden pinta on saanut kauniin värin, siirrä syrjään odottamaan. Lisää pannulle voita ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sitten herkkusienet ja paista, kunnes sienet alkavat karamellisoitua. Lisää valkosipuli ja timjami, paista hetki. Lisää valkoviini, vesi, kanafondi, kerma ja sinapit. Anna kastikkeen kiehua ja tekeytyä kasaan, kunnes siitä tulee sopivan paksua. Lisää kanafileet kastikkeen joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle halutessasi parmesania. Tarjoa esim. höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti