17.3.2014

Kermainen lohikeitto

Mietittiin tässä yksi päivä lemppariruokia, ja kyllä se perinteinen kermainen lohikeitto nousi molemmilla kärkisijoille. Kun raaka-aineet ovat hyviä, mitään ihmeellisiä kikkailuja ei tarvita.

Lohikeitto
3 perunaa
6 porkkanaa
400 g lohta
8 dl vettä
2 kalaliemikuutiota (tai 3 rkl kalafondia)
2 dl ruokakermaa
tilliä
mustapippuria
(suolaa)

Kuori perunat ja porkkanat ja pilko sopiviksi suupaloiksi. Poista lohesta nahka ja ruodot ja pilko isohkoiksi kuutioiksi. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kalaliemikuutiot, perunat ja porkkanat. Keitä niin kauan, että kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää sitten lohikuutiot ja kerma. Keitä muutama minuutti, kunnes lohi on kypsää ja lisää tilli ja mustapippuri (ja suola).

2 kommenttia: