29.3.2014

Risotto paahdetuissa paprikoissa

Minusta ruoanlaitto ja leipominen ovat parhaita keinoja lievittää stressiä. Viime viikon ajan on kuitenkin ollut niin paljon muuta tekemistä, että keittiöhommat ovat pakosti jääneet vähemmälle ja pakastinta on tyhjennetty ahkerasti kaikista jämäannoksista. Aion kuitenkin raivata tilaa kalenteristani ruokajutuille, koska hulluksihan tässä tulee, jos ei pääse hääräilemään uusien reseptikokeilujen parissa. 

Tämänpäiväisessä reseptissä on yhdistetty kaksi hyvää juttua yhteen annokseen. Risotto on yksinäänkin aivan ihanaa, mutta kun sen tarjoilee uunissa paahdetuissa paprikoissa, on syöjän tyytyväisyys taattu.

Herkkusienirisotto paahdetuissa paprikoissa
4 suippopaprikaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 isoa herkkusientä
6,5 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
nokare voita
1,5 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 rkl sitruunamehua
1 dl parmesan-juustoa
mustapippuria
 (+ tummaa balsamicokastiketta)

Leikkaa paprikoihin viilto ja irrota ohut suikale, jotta siementen irrottaminen on helpompaa. Voit jättää kannan paikoilleen tai leikata senkin pois. Poista valkoiset osat ja siemenet. Paahda paprikoita 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pilko sipuli, valkosipuli ja herkkusienet pieneksi. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasvisfondi. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, herkkusienet ja riisi, sekoittele noin 1 minuutin ajan. Lisää sitten valkoviini ja sitruunamehu. Sekoittele risottoa kypsentämisen aikana ja lisää kasvislientä aina vain vähän kerrallaan, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Risoton kypsymisessä kestää noin 20 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa hienoksi raastettu parmesanjuusto ja mausta mustapippurilla (ja suolalla). Ota paprikat viimeistään nyt uunista ja täytä varovasti risotolla. Tarjoa sellaisenaan tai koristele tummalla balsamicolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti