25.5.2017

Taatelibrowniet

Ollaan yritetty syödä Mikin kanssa viime aikoina hieman tavanomaista terveellisemmin, mutta koska olemme molemmat melkoisia herkuttelijoita, pakko sitä on viikoittain saada jotain hyvää. Ei silti, kyllähän terveellinen ruokakin on tosi hyvää, mutta ei se samalla tavalla tyydytä kuin joku supermättöherkku. :D Siksi olinkin tosi iloinen, kun törmäsin Uuden Muusan sivuilla taatelibrownieiden ohjeeseen. Muokkasin ohjetta hieman omaan makuuni sopivammaksi ja lisäsin mm. mausteita ja mantelirouhetta. Nämä browniet ovat tummia, tahmaisia ja lähes kokonaan taateleilla makeutettuja. 

Siinä vaiheessa kun tein sauvasekoittimella töhnää taateleista ja kaakaojauheesta, Mikki tuli maistelemaan tuotosta ja oli ihan ihmeissään, kun kerroin, mitä raaka-aineita olin käyttänyt. Kuulemma maistui ihan "aidolle kamalle" ja myöskin sellainen lausahdus kuin " you are a goddess" taisi häneltä lipsahtaa suusta. Jep jep, eli vahva suositus näille! Ole oman elämäsi jumalatar ja kokeile näitä!

Taatelibrowniet
250 g pehmeitä taateleita (kivet poistettuna)
2 dl kiehuvaa vettä
1 dl leivonta- tai raakakaakaojauhetta
2 tl vaniljauutetta
1,5 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
ripaus kanelia
ripaus chilijauhetta
1 dl kookosöljyä
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelirouhetta

Poista taateleista kivet ja laita pieneen kulhoon (tai useiden sauvasekoitinten mukana tulevaan lieriömäiseen astiaan). Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada taateleiden päälle. Varmista, että taatelit ovat ihan kokonaan peittyneet. Liota 5 minuuttia. Lisää sitten taateleiden joukkoon kaakaojauhe, vaniljauute, vaniljasokeri sekä ripaus suolaa, kanelia ja chiliä. Tarkoitus ei ole, että mausteet pärähtävät selvästi esiin lopputuloksessa, vaan ne vain vienosti korostavat suklaista makua. Sulata kookosöljy juoksevaksi kulhossa, mikäli se ei ole jo. Lisää kookosöljyn joukkoon kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten taatelitöhnä ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi kääntele joukkoon jauhot ja mantelirouhe. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta tai mausteita. Vuoraa vuoka (itse käytin n. 25 x 25 cm kokoista vuokaa) leivinpaperilla ja sipaise vielä leivinpaperin pintaan hieman kookosöljyä. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkoitus olisi, että browniet jäävät mutakakkumaiseen tapaan hieman tahmeiksi sisältä.

4 kommenttia:

  1. Oo nämä on varmasti hyviä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan törkeen hyviä. Pakko tehdä uus satsi pian! :)

      Poista
  2. Oi kiitos!
    Kiikutan tämän reseptin yhdelle leipomustaitoiselle ja suostuttelen sen tekemään näitä :)

    VastaaPoista