12.9.2016

Kanaa Kung Pao täyteläisen kookosriisin kera

Koin viime viikolla ruokaa laittaessa valaistumisen. Teki mieli huutaa heurekaa. Ja huusinkin. Ai miksi? No, koska kokeilin riisin keittämistä veden sijaan kookosmaidossa. Ja siitä tuli aivan mielettömän hyvää! Riisi on yleensä vain se suht tylsä pohja, jonka kanssa voi syödä ihania mausteisia kastikkeita. Täyteläinen kookosriisi taas on jo itsessään makuelämys, mutta se myös nostaa aasialaishenkiset sapuskat ihan uudelle tasolle. Tein kookosriisin kanssa oman versioni Kung Pao -kanasta (resepti mukaeltu Wilde Orchard -blogin ohjeesta) ja makupari oli kerrassaan loistava! Ruoka on tosi helppo ja nopea valmistaa ja voin taata, että se päihittää maullaan ainakin kaikki Tampereen kiinalaisten take away -mätöt. :)

Kanaa Kung Pao
350-500 g broilerinfileitä
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl hoisin-kastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 tl tummaa siirappia
1-2 tl chilihiutaleita

2 valkosipulinkynttä
1 tl inkiväärimurskaa
2 rkl rypsiöljyä
puolikkaan limen mehu

tuoretta chiliä
cashew- tai maapähkinöitä
tuoretta korianteria

Leikkaa broilerinfileet sopiviksi suupaloiksi. Sekoita broilerin joukkoon maissitärkkelys, soijakastike ja riisiviinietikka ja anna marinoitua sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Tee kastike: sekoita kulhossa balsamiviinietikka, soijakastike, hoisin-kastike, seesamöljy, tumma siirappi ja chilihiutaleet. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta pieni pala inkivääriä. Kuumenna pannu ja lisää rypsiöljy. Paista kanoja marinadeineen 5-8 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää sitten valkosipuli ja inkiväärimurska. Noin minuutin päästä kaada joukkoon kastike ja jätä hautumaan matalalle lämmölle siksi aikaa, kunnes riisi on valmista. Lopuksi mausta lorauksessa limemehua ja koristele hienoksi leikatuilla chilirenkailla, murskatuilla cashew-/maapähkinöillä ja tuoreella korianterilla.

*     *     *

Kookosriisi
300 g riisiä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
ripaus suolaa

Kuumenna kookosmaito kattilassa kiehuvaksi, lisää riisi ja suola. Keitä kypsäksi aina silloin tällöin sekoitellen. Voit tarvittaessa lisätä joukkoon pienen tilkan vettä, mikäli näyttää siltä, että kaikki kookosmaito on jo imeytynyt ennen kuin riisit ovat valmiita.

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan tätä blogia. Siis jos joskus kirjotat reseptikirjan niin ostan kaupan tyhjäksi. Oon nyt kokeillut todella monia sun reseptejä ja jokainen on ollut ihan mieletön. Kiitos paljon, kun jaksat tänne päivittää! Oot pelastanut monia mun iltoja :) Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Ihan parasta, että oot kokeillut reseptejäni! :)

      Poista