20.11.2015

Maukas savuporopiirakka

Suolaisia piirakoita on kätevä ottaa evääksi töihin ja olenkin tehnyt niitä jonkin verran tässä syksyn mittaan. Salaatin kanssa niistä saa kivan lounaan, jolla jaksaa taas painaa päivän loppuun asti. Tämä savuporopiirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Mulle kävi tätä leipoessa pieni kömmähdys, sillä maistelin täytettä ja mielestäni se kaipasi suolaa, joten lisäsin sitä ihan reilulla kädellä. Paiston jälkeen maku oli kuitenkin aivan erilainen ja piiras oli muuttunut liian suolaiseksi. Jätin siis alla olevasta reseptistä suolan kokonaan pois ja lisäsin vielä toisenkin munan. Jos kokeilette tätä, niin otan mieluusti kommentteja vastaan, tarvitseeko reseptiä vielä hioa lisää... :)

Kolmen juuston savuporopiirakka
pohja:
140 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl neljän viljan hiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
loraus kylmää vettä

täyte:
1 punasipuli
1 pieni paprika
1,5 dl kermajuustoa
1 dl tuoretta persiljaa
100 g savuporo-tuorejuustoa
150 g poron kylmäsavurouhetta
200 g raejuustoa
2 dl kermaa
2 munaa
mustapippuria

päälle:
juustoraastetta
+ persiljaa

Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää vehnäjauhot, neljän viljan hiutaleet, leivinjauhe ja suola. Nypi tasaiseksi ja lisää sitten loraus kylmää vettä ja pyörittele taikina tasaiseksi palloksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Leikkaa punasipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi. Raasta kermajuusto. Hienonna persilja. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja raasta pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Jos näyttää siltä, että piiras alkaa tummua pinnasta liikaa, laita päälle leivinpaperia tai foliota suojaksi. Anna jäähtyä ja koristele persiljalla.

2 kommenttia: