26.10.2015

Punaista pizzaa

Tein tässä taannoin pizzaa, jonka pohjaan laitoin kokeeksi punajuurisosetta. Väristä tuli aivan mahtava, mutta mielestäni maussa ei ollut mitään kovin hurjaa eroa normipizzaan verrattuna. Seuraavana päivänä jämiä syödessäni tein sellaisen huomion, että auringonvalossa varsin veikeältä näyttävä pizza oli pimeällä kelmeän kattolampun loisteessa suhtkoht epäilyttävä. Punainen ei tosiaan ollut parhaimmillaan huonossa valossa. :D Vähän kyllä kammottaa, miten vaikeaa päivätyössä käyvän ruokabloggaajan on taas seuraavan puolen vuoden ajan yrittää ottaa siedettäviä kuvia, kun valoa ei riitä millään... Jos jollain tulee mieleen joku luonnonvaloa muistuttava valaisin, niin otan todella mielelläni suosituksia vastaan! Mutta nyt syrjähdin ihan sivuasioihin, mennäänpä olennaiseen eli reseptiin.

Punajuuripizzapohja
2 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2,5 dl lämmintä vettä
2 tl juoksevaa hunajaa
2 dl punajuurisosetta (~ 2 isoa keitettyä ja soseutettua punajuurta)
~ 9 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivahiiva ja suola keskenään, lisää lämmin vesi, hunaja ja punajuurisose. Sekoita joukkoon jauhot ja muovaile taikina tasaiseksi palloksi. Laita päälle kelmu ja jätä lämpimään vesihauteeseen nousemaan noin tunniksi.

Jaa taikina 2-3 osaan ja kaulitse ohuiksi levyiksi. Lisää päälle haluamasi täytteet (kuvassa tomaattikastiketta, tuoreita tomaatteja, mozzarellaa ja pestoa) ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kunnolla kypsä ja juusto sulanut (olettaen, että käytät juustoa... voiko muka ylipäätään olla pizzaa ilman juustoa?). Ja sitten vaan herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti