Rakastan lukea reseptikirjoja ja ruokablogeja. Kokeilen usein muiden ohjeita, mutta päädyn kuitenkin yleensä muokkaamaan niitä omaan makuuni sopivammaksi. Harvemmin törmään ohjeisiin, jotka olisivat sellaisenaan mielestäni täydellisiä. Mutta tämä osoittautui yhdeksi niistä harvoista, jotka eivät vaadi lainkaan hiomista vaan ovat aivan spot on heti kättelyssä. Resepti on siis suoraan Suklaapossun blogista, joka pursuaa toinen toistaan houkuttelevamman kuuloisia herkkuja.
Voit ihan yhtä hyvin jättää piparminttuaromin reseptistä pois, mikäli minttu ei ole sun juttusi tai et vaan halua ostaa taas yhtä purnukkaa ruokakaapin syövereihin. Mutta varsin hyvä lisä se kyllä on! Joka tapauksessa saat ohjeella rapean rouskuvaa mantelikrokanttia kruunattua suussasulavalla maitosuklaalla, slurps nam! Kelpaa ainakin mulle. :)
90 g voita
0,9 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
2 rkl leivontakaakaojauhetta
piparminttuöljyä
200 g maitosuklaata (mieluiten Marabou)
Sulata voi kattilassa. Lisää siirappi, sokeri, mantelijauhe ja kaakaojauhe. Keitä seosta miedolla-keskilämmöllä 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes massa alkaa irrota kattilan reunoilta ja pohjalta. Kaada seos leivinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle. Kaulitse tasaisen ohueksi, n. 35 x 35 cm kokoiseksi levyksi. Anna jäähtyä ja kovettua. Sulata sitten suklaa ja levitä levyn päälle. Voit halutessasi vetää veitsellä/haarukalla suklaan pintaan kuvioita. Anna kovettua ja leikkaa paloiksi.
Kyllä kelpaisi tännekin... Kokeiluun!
VastaaPoistaJes, siitä vaan testailemaan! Pieni varoituksen sana on kyllä paikallaan... näihin jää koukkuun. :)
PoistaVoiko mantelijauheen korvata jollain? Nimimerkillä allerginen.. :/
VastaaPoistaJos vaan mantelille oot allerginen ja muut pähkinät käy, niin voi toki käyttää lähes mitä tahansa pähkinäjauhoa (esim. surrauttamalla kokonaisia pähkinöitä hetki teholeikkurissa). Mutta jos kaikki pähkinät on nou-nou, nii sitten en kyllä osaa neuvoa.
Poista