14.9.2015

Less is more: lime-katkarapupasta

Pieni kulinaristi minussa hykerteli onnesta, kun sain työkavereiltani lahjakortin Tampereella sijaitsevaan Culinaria Keittiöelämää-liikkeeseen. Se on pieni herkkukeidas, joka maahantuo monia sellaisia tuotteita, joita ei Suomesta saa mistään muualta. Kannoin kotiini laadukasta oliiviöljyä, kaakaojauhetta ja erilaisia pastoja. Kiinnosti kokeilla, kuinka paljon makueroa olisi käsin tehdyillä pastoilla verrattuna kaupan teollisiin tuotteisiin.

Halusin tehdä linguine-pastan kanssa jotain melko simppeliä ja päädyin voissa paistettuihin ja limellä maustettuihin jättikatkarapuihin. Rehellisesti sanottuna en osaa sanoa, oliko se nyt pastan laadusta kiinni, mutta tämä kyseinen pastaresepti oli luokkaa paras ikinä. Siis tsiisus miten loistava makuyhdistelmä. Lautaset tyhjenivät hetkessä ja seuraavina päivinä sekä mun että Mikin kasvoille nousi aina ajoittain sellainen myhäilevä hymy. Kun toinen sitten kysyi, että mitäs mietit, niin vastaus oli aina: "no sitä pastaa...". :D

Lime-jättikatkarapupasta
225 g linguine-pastaa (tai spagettia/tagliatellea...)
275 g jättikatkarapuja
1 iso valkosipulinkynsi
1 rawit-chili
45 g voita
0,5 dl keitinvettä
1 lime
0,5 nippua lehtipersiljaa
parmesania

Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan, lisää reilusti suolaa. Sulata jättikatkaravut, hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Laita pasta kiehumaan, laske keittoajaksi minuutti vähemmän kuin paketissa sanotaan. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi, paista sitten valkosipulia ja chiliä hetki. Lisää jättikatkaravut ja paista muutama minuutti, kunnes ravut ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota pastan keitinvettä hieman talteen. Siivilöi pasta ja kaada pannulle rapujen joukkoon. Lisää 0,5 dl keitinvettä ja limen mehu, sekoittele hyvin. Tarkista kypsyys, annostele ruoka lautaselle ja viimeistele lehtipersiljalla ja parmesanilla.

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! Pitää itekin suurena katkarapujen, pastan ja limen fanina kokeilla :)

    ajatuksella-merituuli.blogspot.com

    VastaaPoista