7.9.2015

Pikkuleipien kuningas

En enää kaipaa valtavia määriä herkkuja, vaan pieni makea pala jotain riittää nykyään tyydyttämään herkkuhimoni. Minulla on tapana töistä kotiin tullessani juoda valtava kupillinen teetä ja halusin sen kanssa jotain hyvää. Siivotessani löysin kaapin perältä irrallisen käsin kirjoitetun reseptin, jonka olen aikoinaan saanut äidiltäni. Resepti kulkee meillä nimellä "maailman parhaat pikkuleivät". En yleensä tykkää kekseistä, mutta nämä ovat harvinainen poikkeus. Keksit ovat ihanan rapeita päältä ja sitkeitä sisältä. Ne sopivat etenkin vihreän teen kanssa loistavasti yhteen. Ja mikä parasta, tarvittavat ainekset löytyvät useimmiten jo valmiiksi kaapista, joten halutessaan voi vaikka heti ryhtyä leipomispuuhiin.

Maailman parhaat pikkuleivät (eli teekeksit)
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 keltuainen
1,5 rkl siirappia
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,25 tl ruokasoodaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja siirappi. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile taikinasta pitkiä, päältä litistettyjä tankoja suoraan leivinpaperin päälle. (Huom. jos tuplaat annoksen, älä siltikään laita kuin kaksi tankoa per pelti - taikina leviää uunissa paljon.) Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Nyt sinulla on kaksi jättikeksiä. :D Jotta saisit kekseistä hieman järkevämmän kokoisia, leikkaa ne paloiksi heti uunista otettuasi, kun ne ovat vielä pehmeitä. Anna jäähtyä ja nauti!