21.2.2015

Baileys-mutakakku

Tässä överikakussa on mutakakkupohja ja sen päällä paksu kerros täyteläistä Baileysilla maustettua suklaaganachea. Ei varmaan tarvitse erikseen kertoa, että tämä oli aivan jumalaisen hyvää. (Paino sanalla oli, tämä herkku ei tosiaan kovin montaa päivää vanhene jääkaapissa...) Kuvan ruusu on muuten saatu naapurilta, joka jakoi ystävänpäivänä kukkia talomme asukkaille. Kiva idea! En tunne vielä yhtään mun naapureita, vaikka olenkin tässä samassa paikassa asunut jo yli 4 vuotta.Veikkaisin kyllä, että jos koputtelisin jonkun oven taakse ja tarjoaisin palan tällaista kakkua, saisin aika nopeasti uusia kavereita. :D

Baileys-mutakakku
mutakakkupohja:
150 g voita
3 dl sokeria
1 dl leivontakaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Baileys-suklaaganache:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1,5 dl Baileysia
2 rkl voita

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, siivilöity leivontakaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon 2 munaa ja lopuksi jauhot. Kaada taikina noin 24 cm vuokaan ja paista 175 asteessa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pilko suklaat karkeaksi rouheeksi ja siirrä kulhoon. Kuumenna Baileys ja voi kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen ja ota sitten pois levyltä. Kaada kuuma Baileys suklaarouheen päälle ja anna olla hetki, sekoita sitten tasaiseksi ganacheksi. Kaada ganache mutakakkupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti