23.5.2014

Pohjaton neljän juuston piiras

Rakastan sekä makeita että suolaisia piirakoita, mutta huomasin tekeväni ja syöväni niitä vain ja ainoastaan täytteiden takia: pohjataikina on yleensä jotenkin tylsä ja mauton ja välttämätön paha, millä se piiras pysyy kasassa. No, aloin googlettelemaan, että onnistuisikohan sellaisen piirakan tekeminen, mihin tulisi vain täytteitä eikä pohjaa ollenkaan. Tämä Sikke Sumarin pohjaton juustopiiras hyppäsi esiin monelta sivulta, ja kaikkialla sitä kehuttiin, joten päätin itsekin kokeilla sitä. Ja tulipas hyvää! (Ei ole varmaan yllätys... kuten otsikkokin kertoo, tässä on neljää erilaista juustoa.)

Tällä kertaa käytin kaapista valmiiksi löytyneitä suhteellisen mietoja juustoja, mutta tähän sopisi varmasti myös voimakkaammat maut (esimerkiksi sinihomejuusto tai jokin savujuusto voisi olla aika jees). Eli raejuustoa lukuun ottamatta juustot voivat olla mitä tahansa. Ei kuitenkaan kannata käyttää kevytjuustoja, sillä ne sulavat kokemukseni mukaan huonommin ja hei, jos tekee juustopiirasta, niin ei sen juuston suhteen kannata nuukailla!

Pohjaton juustopiiras
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
50 g voita
100 g oltermannia
100 g kermajuustoa
50 g parmesania
300 g raejuustoa
3 munaa
6 rkl vehnäjauhoja
4 rkl kuohukermaa
pippuria

Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Pilko paprika pieniksi paloiksi. Sulata voi. Raasta juustot. Sekoita kaikki aineet keskenään. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia ja kaada seos vuokaan, painele tasaiseksi. Paista 180 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti