26.2.2014

Herkulliset myslipatukat

En ollut koskaan ajatellut, että myslipatukoitakin voisi tehdä itse kotona. No voi! Ja se on ihan helppoa. Olin todella positiivisesti yllättynyt kokeiluni lopputuloksesta. Näitä tehdään meillä kyllä jatkossakin. Myslipatukat ovat loistavaa evästä, koska ne kulkevat helposti menossa mukana. Toisaalta ne ovat helppo välipala ja sopivat hyvin teen kanssa nautittavaksi.

Myslipatukat
0,75 dl manteleita
0,5 dl pekaanipähkinöitä
3,5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä

100 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 rkl hunajaa
2 tl kanelia
0,75 tl kardemummaa
2 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa

1,5 dl riisimuroja
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl kuivattuja karpaloita

Leikkaa mantelit ja pekaanipähkinät hieman pienemmäksi. Levitä mantelit, pekaanipähkinät, kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet ja kurpitsansiemenet uunipellille ja paista 160 asteessa 10 minuuttia. Samalla kun mysli paahtuu, laita kattilaan voi, fariinisokeri, hunaja ja mausteet. Kuumenna sen verran, että voi sulaa ja sekoita ainekset tasaiseksi. Ota mysli uunista ja kaada kulhoon. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Sekoita myslin joukkoon riisimurot, kookoshiutaleet ja kuivatut karpalot (voit halutessasi leikata karpaloita pienemmäksi). Kääntele lopuksi joukkoon voi-sokeriseos. Levitä mysliseos leivinpaperin päälle uunipellille. Painele sormin tai esim. veitsen avulla seos tasaiseksi levyksi (n. 25 x 21 cm). Paista 150 asteessa 20 minuuttia. Jos myslilevy on paistamisen aikana levähtänyt muodostaan, painele se veitsen avulla takaisin suorakulmioksi heti, kun otat sen uunista. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi (itse tein tästä määrästä 10 myslipatukkaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti