20.4.2017

Ylistys ramenille

Olettehan jo katsoneet Chef's tablea Netflixistä? Se sarja on huikea. Viimeisimmällä kaudella esiteltiin yhdessä jaksossa Ivan Orkinin ramen-ravintolaa Tokiossa ja siitäpä se ajatus sitten lähti. Tota pitäisi kokeilla kotonakin! Talouden toinen osapuoli rakastaa kaikenlaisia nuudelikeittoja, mutta jostain syystä ei olla koskaan kokkailtu sellaisia kotona. Vaikka reseptin ainesosalista on pitkähkö, voin luvata, että tämä on aika mutkat suoriksi -versio ja valmistuu iisisti ja nopeasti. Toki liemeen saisi pidemmällä keittelyajalla intensiivisemmän maun, mutta totta puhuen en näe sille riittävästi perusteita, kun näin nopeastikin tulee niin hyvää. Ramenin syöminen ei ole pelkästään makunautinto, vaan myös leikkisä kokemus. Ramenia ei vaan voi syödä kovin siististi ja hienostuneesti - lientä roiskuu väkisikin joka puolelle. Mutta mitäs sen väliä. :)

Kana-ramen
liemi:
2 valkosipulinkynttä
peukalonkokoinen pala inkivääriä
7,5 dl vettä
1,5 rkl kanafondia
2-3 rkl soijakastiketta
2 tl sokeria
1 tl worcestershire-kastiketta
1 tl srirachaa
1 tähtianis
2 neilikkaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
ripaus kanelia
ripaus chilijauhetta

lisäksi:
2 munaa

loraus seesamiöljyä
2 broilerinfileetä
loraus soijakastiketta

100 g ramen-nuudeleita

1 avokado
2 dl säilykemaissia
puolikkaan limen mehu
tuoretta pinaattia
ituja/silmuja
tuoretta korianteria

Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja leikkaa se siivuiksi. Laita kaikki liemen ainekset isoon kattilaan ja anna porista kannen alla sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

Keitä kananmunia n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, kuori ja puolita pituussuunnassa.

Kuumenna paistinpannu ja lisää loraus seesamiöljyä. Paista broilerinfileet pannulla kypsiksi. Mausta reilulla lorauksella soijakastiketta. Leikkaa fileet siivuiksi.

Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi. Lisää ramen-nuudelit ja keitä 3 minuuttia. Siivilöi.

Leikkaa avokado siivuiksi. Kuumenna maisseja hetki esim. mikrossa. Purista puolikkaan limen mehu liemeen. Siivilöi liemi.

Kokoa annokset. Laita kulhon pohjalle nuudeleita. Kokoa päälle loput ainekset: broileri, avokado, munat, maissi ja pinaatti. Kaada liemi nuudeleiden päälle. Lisää lopuksi idut/silmut ja korianteri.

Vaihda viimeistään tässä vaiheessa päälle jotain ei-niin-hienoa vaatetta. Istahda pöydän ääreen. Syö tikuilla nuudelit ja muut roippeet ja ryystä lopuksi ihana liemi suoraan kulhosta. Pyykkää paitasi. :)

2 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla, näyttää herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä hyvää! Eiku vaan testailemaan. :)

      Poista