15.2.2017

Poke Bowl

Tein hetki sitten ensimmäistä kertaa poke bowlia eli havaijilaista kulhoruokaa, johon tulee riisiä, marinoitua kalaa ja tuoreita vihanneksia. Jos tykkäät sushi bowleista, niin tykkäät varmasti tästäkin! Mulle kävi ainakin samalla tavalla kuin sushin kanssa: eka kerta ei mitenkään vavisuttanut maailmaani, mutta joku outo himo ruokaan jäi. Nyt olen aivan koukussa sushiin ja myös poke bowl pyörii jatkuvasti mielessä. :D Reseptistä riittää neljä annosta pieneen nälkään tai pari annosta isoon nälkään. Missään nimessä ei ole pakko hommata just noita vihanneksia, vaan voi käyttää niitä aineksia, mitä löytyy kaapista.

Poke Bowl
~ 350 g lohta
3,5 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl srirachaa

2,5 dl riisiä
1,5 dl soijapapuja (pakaste)
puolikas kurkku
1 iso porkkana
2 avokadoa
1 pieni punasipuli
ruohosipulia/kevätsipulia
salaatinlehtiä (esim. romaine)
chilirouhetta
seesaminsiemeniä

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi (n. 1 x 1 x 1 cm). Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy ja sriracha kulhossa ja kääntele joukkoon lohikuutiot. Laita marinoitumaan jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Keitä riisi ja anna jäähtyä. Keitä soijapapuja muutama minuutti ja siirrä sitten hetkeksi kylmään veteen, jotta ne eivät muutu ruman ruskeiksi. Leikkaa kurkusta ohuita siivuja. Leikkaa kuorimaveitsellä porkkanasta siivuja. Leikkaa avokado siivuiksi. Hienonna punasipuli ja ruoho-/kevätsipuli. Sitten onkin aika koota kaikki yhteen. Lisää annoskulhon pohjalle ensin muutama salaatinlehti ja lusikoi päälle riisiä. Sommittele loput ainekset nätisti riisin päälle ja viimeistele chilirouheella ja seesaminsiemenillä.

1 kommentti:

  1. Kaunein näkemäni morsiuskimppu, eikun poke bowl, eikun molemmat! Ja vielä järkevän hyvää sisällä!

    VastaaPoista