21.5.2015

Lohta minttu-korianterikastikkeessa

Kuvasta ei ehkä ihan heti hahmota, että mikäs pötkylä se siinä näkyy, mutta kyseessä on tosiaan lohiannos ja vieläpä varsin maukas sellainen. Mikki bongasi taannoin Soni's food -blogista tämän mintulla ja korianterilla höystetyn lohireseptin, ja ollaan nyt lähiaikoina tehty tätä jo useampaan otteeseen ja tehty pientä hienosäätöä mausteiden määrään. Toimii kyllä nyt erittäin hyvin! Toivottavasti saadaan myöhemmin kesällä tehtyä tätä itse kasvattamasta mintusta - tällä hetkellä ikkunalaudalla olevasta ruukusta pilkottaa mullan seasta ikkipikkiriikkiset lehdet. Viime vuonna ei onnistunut siemenistä asti itse kasvattaminen, mutta jospas nyt tänä vuonna ei tarvitsisi hakea valmista taimea torilta... :)

Lohta minttu-korianterikastikkeessa
400-500 g lohta
3 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
1 nippu tuoretta minttua
1 nippu tuoretta korianteria
0,5 dl vettä
1,5 tl jauhettua korianteria
1,5 tl juustokuminaa
0,5 tl kurkumaa
0,5-1 tl chilijauhetta
2 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl tomaattipyreetä
1 tomaatti
2 dl vettä
suolaa

Fileoi lohi ja leikkaa siitä sopivia annospaloja. Laita rypsiöljy, sipuli, valkosipulit, inkiväärimurska, minttu, korianteri ja 0,5 dl vettä teholeikkuriin/tehosekoittimeen ja surrauta sileäksi tahnaksi. Paista tahnaa isolla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle mausteet ja paista pari minuuttia. Lisää jogurtti ja tomaattipyree, anna porista, kunnes näet öljyn erottuvan. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen, lisää myös vesi ja suola. Siirrä lohipalat pannulle, laske lämpöä ja laita kansi päälle - anna kypsyä noin 6-7 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa hyvältä! Täytyy pistää kokeiluun, sillä hyviä lohireseptejä ei voi ikinä olla liikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää oli kyllä tosi maukasta! Ja sori, että kesti näin hävyttömän kauan julkaista ja vastata kommenttiisi, en oo ehtinyt yli viikkoon kurkatakaan blogiin... :)

      Poista