Yleensä olen pyhittänyt syys-lokakuun omenaherkuille, mutta tänä vuonna minulla taitaa olla poikkeuksellisesti jonkinlainen sitruunakausi meneillään. Sitruuna on ollut päätähti lähes kaikissa viime aikoina tekemissäni jälkiruoissa, mutta itse en ole ainakaan vielä kyllästynyt näihin kirpeän makeisiin herkkuihin. Joten tässäpä tulee vielä yksi sitruunaresepti! Kyseessä on kolmen raaka-aineen lemon posset, joiden reseptin löysin Glorian ruoka&viini -sivuilta. Näistä ilmeisesti kohkattiin jonkin aikaa sitten, ja en kyllä ihmettele. Tämä jälkkäri on todella vaivaton valmistaa ja maistuu varmasti monelle.
Alla olevasta reseptistä tulee 2-3 annosta.
Alla olevasta reseptistä tulee 2-3 annosta.
Lemon posset
0,5 dl sitruunamehua (~ 1 sitruunan mehu)
2 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
Purista sitruunan mehu ja siivilöi rämmäleet pois. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Keitä 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, siirrä sitten pois levyltä. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kaada seos pieniin laseihin. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi, peitä lasit sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi. Koristele sitruunankuorella, keksimuruilla tai tuoreilla marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti