15.9.2014

Spagetti carbonara eli miilunpolttajan spagetti

Spagetti carbonara on supersimppeli ruoka, joka valmistuu noin vartissa. Monilla on tapana hukuttaa tämä klassikkoannos kermaan, mutta mielestäni se ei sitä kaipaa. Meikäläisen versiossa kastike syntyy ainoastaan parmesanista, munista ja spagetin keitinvedestä. Nam! En tiedä, mitä ruokataikaa minulla oli tänään hyppysissäni, mutta tällä kertaa carbonarasta tuli parasta ikinä! Kokeile sinäkin luottoreseptiäni:

Spagetti carbonara
8 siivua pekonia
2 valkosipulinkynttä
1,75 dl parmesania
2 munaa
mustapippuria
(tuoretta lehtipersiljaa)
220 g spagettia
0,5 dl keitinvettä
(ripaus suolaa)

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Raasta parmesan hienolla terällä. Sekoita juustoraasteen joukkoon munat, maun mukaan mustapippuria ja halutessasi hieman silputtua lehtipersiljaa. Laita spagetti kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Paista pekonit kuumalla pannulla rapeiksi, lisää sitten valkosipulimurska ja siirrä syrjään liedeltä. Kun spagetti on al dente, ota puoli desiä keitinvettä talteen ja siivilöi sitten ylimääräinen vesi pois. Siirrä spagetit pekonien kanssa pannulle. Kaada joukkoon parmesan-munaseos ja keitinvesi, sekoita tasaiseksi ja varo ettei, munat mene ihan kokkeliksi. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa, tarjoile heti.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta :) kui monelle tästä ohjeesta riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä riittää kahdelle. :)

      Poista
    2. okkee kiitti :)

      Poista