9.1.2014

Taivaalliset chaimuffinssit

Etsiskelin reseptiä mausteisiin muffinsseihin ja löysin tämän The Culinary Enthusiastin ohjeen. Mukailin hieman reseptiä omaan makuuni sopivammaksi ja lopputulos oli kerrassan upea. Täytyy kyllä myöntää, että taikina oli niin hyvää, että meinatiin jättää muffinssit paistamatta ja popsia taikina sellaisenaan. Siinä missä taikina on taivaallista, muffinssien kuorrute on aika syntistä voikreemiä... Vaikka tein puolet vähemmän kuorrutetta kuin alkuperäisessä ohjeessa, sitä oli todella paljon ja muffinsseista jäi melko voinen jälkimaku suuhun. Kuorrutteen voi jättää kokonaan pois tai tehdä sitä vähemmän, jos ei satu pitämään erityisen paljon voikreemistä.

Huomaa, että lista kuorrutteeseen tulevista aineista löytyy alempana.

Chaimuffinssit
Chai-mausteseos:
1,25 tl jauhettua kardemummaa
1,25 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,25 tl jauhettua neilikkaa
0,25 tl jauhettua muskottipähkinää

Taikina:
110 g voita
1,25 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
2 munaa
2,5 tl chai-mausteseosta
3 dl vehnäjauhoja
1,25 dl jogurttia (tai piimää)
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl valkoviinietikkaa

Tee ensin chai-mausteseos sekoittamalla kaikki aineet kulhossa.

Vatkaa sitten pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaniljauute ja munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon 2,5 tl chai-mausteseosta. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja jogurttia. Yhdistä erillisessä astiassa ruokasooda ja valkoviinietikka, jonka jälkeen lisää seos taikinaan.

Vuoraa muffinsipelti vuoilla ja lusikoi taikina niihin. Jätä kohoamisvaraa eli täytä vuoat vain noin 3/4 korkeuteen. Paista 165 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tein tästä määrästä 12 muffinssia, koska muffinssipellissäni on sen verran tilaa. Taikinaa jäi kuitenkin jonkin verran yli, joten useammankin muffinssin tästä saa aikaiseksi. Haluan kuitenkin huomauttaa, että taikina on aivan tajuttoman hyvää sellaisenaan! Varsinkin jos on useampi kulhonrääppijä paikalla, kannattaa suosiolla jättää tämä loppuosa paistamatta.

Kuorrute:
110g voita
1 tl vaniljauutetta
2,25 dl tomusokeria
1 tl eli loput chai-mausteseoksesta
(1-2 tl maitoa)

Vatkaa pehmeä voi. Lisää vaniljaute ja loput chai-mausteseoksesta. Sekoita tomusokeri joukkoon pienissä määrissä. Jos kuorrute on liian paksua, lisää 1-2 tl maitoa, kunnes koostumus on sopivaa. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

Tästä määrästä tulee reilusti kuorrutetta. Jos et aio pursottaa kuorrutetta, vaan levittää sen veitsellä muffinssien päälle, suosittelen tekemään noin puolet pienemmän määrän.