Tämä pasta on kermaista ja limen ansiosta myös raikasta. Reseptissä kastikkeeseen lisätään myös kirsikkatomaatteja, mutta ne eivät näy kuvassa. Lisäsin ne nimittäin sen verran aikaisin, että ne pehmenivät täysin ja hävisivät kastikkeen joukkoon. Jos haluaa kirsikkatomaatit näkyviin, ne kannattaa lisätä vasta ihan loppuvaiheessa.
Kermainen katkarapu-limepasta
250 g katkarapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kirsikkatomaatteja
nokare voita
2 dl kermaa
1 prk (150 g) creme fraiche
tilliä
mustapippuria
suolaa
1 lime
+ 200 g tagliatellea
Ota katkaravut sulamaan. Pilko sipuli ja valkosipulit hienoksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kuullota sipulit voissa, lisää valkosipulit, kirsikkatomaatit ja kerma. Laita pasta kiehumaan. Kun pasta on melkein kypsää, lisää kastikkeeseen creme fraiche, tilli, mustapippuri ja suola. Raasta limen kuori ja purista sen mehu, lisää kastikkeeseen. Lisää vielä sulaneet katkaravut ja lämmitä kastike kuumaksi. Siivilöi pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile heti.
Nyt on ihan pakko kommentoida että sulla on kyllä uskomattoman hyvä maku näiden reseptien suhteen! Löysin sun blogiin vasta ihan tässä yksi päivä ja melkeinpä jokainen resepti näyttä edellistään herkummalta. Etenkin mun suuri rakkaus aasialainen ruoka on aika mukavasti täällä esillä, kunnon inspiraation lähde tämä sun blogi :)
VastaaPoistaVoi kiitos! Onpa mukava saada tällaista palautetta. :)
PoistaHei Ella! Mä löysin sun blogin muutama päivä sitten ja olen selannut sen nyt kokonaan läpi. Mitä ihanampia juttuja toisensa perään! Tätä katkarapu-limepastaa meinaan kokeilla huomenna, ostin jo aineksetkin valmiiksi. Juomista löysin kesää varten vaikka kuinka paljon ihanuuksia joista vesimelonijuoma pääsee ekana testiin. Sitten ajattelin kokeilla tomaatti-mozzarella-piirakkaa. Täällä oli siis vaikka mitä! Ihana blogi! :)
VastaaPoistaHei Taru! Kiva, että olet löytänyt blogiini ja vielä kivempaa, että aiot testata jotain reseptejäni! :)
PoistaOli tosi hyvää ruokaa! Ihastuttiin tosi paljon tähän ja meinaan tehdä monesti vielä tulevaisuudessakin. Ainoa muokkaus tuli tuohon kastikkeeseen, kun se ei keittynyt niin paljon kasaan kuin olisin halunnut niin jouduin pienellä määrällä maizenaa suurustamaan sen. Ilman suurustetta se ei olisi tarttunut pastaan kunnolla. Ihastuin kyllä tuohon miten ihanan kermainen ja raikas ruoka tämä oli. Ja vahvasti limen makuinen, nam! Kiitos vielä ohjeesta :)
PoistaJes jes, kiva, että maistui! :)
PoistaFantastisen hyvää ja tosi helppoa, kiitos!
VastaaPoistaJes, kiva, että tykkäsit! :)
Poista