Yhdeksän kertaa kymmenestä tilauksemme kiinalaisessa ravintolassa kuuluu näin: ekstratulista kanaa chilikastikkeessa mulle, nautaa ja sipulia Mikille. Tällä kertaa emme suunnanneet hakemaan take awayta, vaan päätimme kokeilla tehdä toista suosikkiruokaa kotosalla. Ja herkkua siitä tulikin!
Nautaa ja sipulia
~ 500 g naudan ulkofileetä
3 isoa valkosipulinkynttä
2 tl inkiväärimurskaa
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
1 rkl fariinisokeria
muutama ripaus mustapippuria
2-3 sipulia
rypsiöljyä
seesamöljyä
2 tl sambal oelekia
0,5 dl vettä
1 tl vasikanfondia
suolaa
+ keitettyä riisiä
Leikkaa liha suikaleiksi. Murskaa valkosipulit ja raasta pala inkivääriä. Sekoita kulhossa valkosipulit, inkivääri, maissitärkkelys, soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy, fariinisokeri ja mustapippuri. Lisää kastikkeeseen lihasuikaleet ja jätä marinoitumaan 20-30 minuutiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Kuumenna wokpannu ja lisää loraus rypsi- ja seesamöljyä. Kuullota sipulit ja lisää sambal oelek. Lisää lihasuikaleet ja kastike. Lisää vesi ja vasikanfondi (tai puoli desiä lihalientä). Paista sen verran, että liha on sopivan kypsää ja lisää vielä tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti