11.1.2014

Ensimmäinen myslikokeilu: omena-karpalomysli

En ole syönyt mysliä ikiaikoihin, ja ainoat myslikokemukseni rajoittuvat kaupasta saataviin sokerisiin sahajauhoihin. Omatekoisesta myslistä on vauhkottu joka puolella, joten minäkin päätin kokeilla sen tekemistä. Mysliä voi varioida vaikka ja kuinka, ja jouduin hillitsemään itseäni, etten heittäisi mukaan liikaa eri makuja. Tällä kertaa päädyin lisäämään kaurahiutaleiden ja siementen joukkoon kuivattuja omenanpaloja ja karpaloita. Tykästyin myslin paahteiseen makuun, ja aion varmasti tehdä tätä jatkossakin.

Omena-karpalomysli
6 dl kaurahiutaleita
1,5 dl manteleita
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1,5 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
0,5 dl rypsiöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta

paistamisen jälkeen:
1 dl kuivattuja omenapaloja
0,5 dl kuivattuja karpaloita

Laita kulhoon kaurahiutaleet, mantelit (voit halutessasi pilkkoa mantelit pienemmäksi), siemenet, mausteet ja fariinisokeri. Sekoita erillisessä astiassa rypsiöljy, vaahterasiirappi ja vaniljauute ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä uunipellille. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia - sekoita paiston aikana muutaman kerran. Uunia kannattaa pitää silmällä, ettei mysli pääse palamaan. Mysli on valmista, kun se on saanut hieman väriä ja se maistuu sopivan paahteiselta. Kun mysli on jäähtynyt, sekoita siihen kuivattuja omenanpaloja ja karpaloita. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti