31.1.2014

More is more: pellillinen pizzaa ja hervottomasti täytteitä

Kun meillä tehdään pizzaa, täytteissä ei säästellä. Molemmat kokoaa omalle osuudelleen melkoisen kerroksen sitä, mitä milloinkin tekee mieli. Mulla on aina ainakin ananasta ja paprikaa. Tällä kertaa testasin chili-tonnikalaa, joka toimi todella hyvin. Sain anastettua maistiaisen Mikin puolelta, ja kinkku-herkkusieni-combo oli myös maukasta. Tärkeimpänä täytteenä tomaattikastikkeen ja juuston jälkeen pidän ehdottomasti valkosipulia, joka kruunaa pizzan kuin pizzan.

Pizzapohja (pellillinen)
25 g tuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike
2 dl paseerattua tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
maun mukaan valkosipulia (meillä ainakin 5 kynttä)
mustapippuria
basilikaa
persiljaa

Täytteeksi esimerkiksi:
1 prk tonnikalaa chilikastikkeessa
1 prk ananaspaloja
1-2 sipulia
200 g mozzarellaa
1 paprika
muutama herkkusieni
50-100 g kinkkusiivuja
~ 80-100 g juustoraastetta
oreganoa

Tee ensin pizzapohja. Yhdistä hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Taikinan tulisi olla sellaista, ettei se tartu enää käsiin. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi. Tee seuraavaksi tomaattikastike. Murskaa valkosipulit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä pizzapohjan päälle. Täytä haluamillasi täytteillä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele päälle oreganoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti