Tämä keitto valmistuu nopeasti arkipäivinä, jolloin tekee mieli jotain kevyttä ja maukasta. Tomaattikeittoja on tullut tehtyä vaikka ja minkälaisia, ja tämä on ehdottomasti suosikki purkkitomaattien kategoriassa. Toimii!
Tomaatti-paprikakeitto
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 paprikaa
rypsiöljyä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
~ 2 dl vettä
3 rkl tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
chilijauhetta
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
persiljaa
basilikaa
raejuustoa
siemeniä (esim. pellavan-, seesamin-, kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä)
Pilko sipulit, valkosipulit ja paprikat. Laita kattilaan loraus rypsiöljyä ja kuullota sipulit. Lisää valkosipulit ja paprikat, paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, laita purkkiin noin pari desiä vettä ja huljuttele niin, että loputkin tomaattimurskan jäämät irtoavat, lisää kattilaan. Lisää tomaattipyree ja murenna sekaan myös kasvisliemikuutio. Anna porista, kunnes paprikat ovat pehmenneet. Lisää kerma ja mausteet. Tarjoa raejuuston ja siementen kanssa.
Aivan ihana blogi! En osaa päättää mitä kaikkia ihania reseptejä kokeilisin:--)
VastaaPoistaKiitos! Onpa kiva, että joku innostuu kokeilemaan mun reseptejä. :)
Poista