15.2.2014

Timjamilla ja rosmariinilla maustetut sydänperunat

Olipas muuten maukkaimmat paahdetut perunat pitkään aikaan! Salainen ainesosa seesamiöljy tekee ihmeitä, kannattaa kokeilla! Tällä söpöstelyviikolla perunat olivat sydämenmuotoisia, mutta tämä makuyhdistelmä toimii tietysti ihan tavallisilla lohkoperunoillakin.

Paahdetut sydänperunat
4 perunaa
loraus rypsiöljyä
loraus seesamiöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia

Kuori perunat ja leikkaa niistä poikittain vähän alle sentin paksuisia siivuja. Leikkaa siivuista sydänmuotin avulla paloja. Laita perunat kulhoon ja lisää loraus rypsi- ja seesamiöljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja rosmariinilla. Sekoittele niin, että mausteita on tasaisesti joka puolella, levitä uunipellille. Paahda 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä sellaisenaan tai esim. kermaviilikastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Juuri tällaisia itsekin olen tehnyt parisen vuotta sitten! :) Niin piristäviä, hehe.

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2012/04/sydanranskiksii.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunkin versio näyttää tosi hyvältä. :)

      Poista