16.2.2014

Sydänpannarit

Rakastan amerikkalaisia pannareita. Ne ovat ihanan muhkeita ja ilmavia. Koska ne eivät ole makeita, ne sopivat mielestäni paremmin aamupalalle kuin jälkiruoaksi. Olen tehnyt pannarit yleensä tällä ohjeella, mutta tänään päätin kokeilla vaihtelun vuoksi Yummy Bakerin reseptiä, joka osoittautui tosi hyväksi. Näihin pannareihin tulee jogurtin sijaan kermaviiliä, ja valkuaiset vaahdotetaan erikseen, jolloin rakenteesta tulee kevyt. Pannarit voi paistaa tavallisella paistinpannullakin, mutta teemaviikon kunniaksi käytin ihanaa valurautaista sydänpannuani.

Amerikkalaiset pannukakut 2
2 munaa
3 dl kevytmaitoa
100 g (0,5 prk) kermaviiliä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

+ paistamiseen voita
+ täytteeksi esim. vaahterasiirappia, banaania, marjoja, hilloa, kermavaahtoa...

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaisten joukkoon muut aineet. Yhdistä lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinan joukkoon. Paista voissa pannulla (valurautapannulla kannattaa käyttää melko matalaa lämpötilaa, että paksut pannarit ehtivät kypsyä sisältäkin ennen kuin tummuvat liikaa pinnasta). Tarjoa haluamiesi täytteiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana pannu, mistä olet sen ostanut? :)

    Itsekin rakastan amerikkalaisia pannukakkuja, täydellistä juhla-aamiaistarjottavaa. Jenkeissä asuessani ostin kirjankin missä on pelkästään pannari/kreppi/vohveli -reseptejä ja olen ikuisesti kiitollinen että sen ostin! Vaikka mummeli-iässä ollaankin ennen kun on koko kirja testattu läpi mutta ai nams :D

    www.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannu on kotiutunut meille pari vuotta sitten Stockmannilta. :) Erilaisia pannarireseptejä ei kyllä koskaan voi olla liikaa, joten toi kirja kuulostaa erittäin hyvältä ostokselta!

      Poista