11.2.2014

Aamiainen rakkaalle: kananmuna paahtoleivässä



Viikon sydänteema näkyi tänään aamupalalla, kun paistoin paahtoleivän keskellä sydämen muotoisessa kolossa kananmunan. Kylkeen vielä jonkinlainen smoothie, niin loistava aamupala on valmis. On hyvä huomata, että leipä palaa helposti, jos pannu on liian kuuma. Mutta jos muistaa tarkkailla lämpöä, niin hyvä tulee!

Kananmuna paahtoleivässä
1 pala paahtoleipää
1 muna
nokare voita
suolaa

Leikkaa paahtoleivästä muotin avulla sydämen tai minkä muun tahansa muotoinen kolo. Riko muna kulhoon. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Paista leipää toiselta puolelta, kunnes se on ruskea ja rapea ja käännä sitten ympäri. Laita levy pienelle ja kaada muna leivän keskelle (jätä hieman valkuaisia pois, jos alkaa näyttää siltä, että alkaa tursuamaan kolon yli). Laita kansi päälle ja anna kypsyä muutama minuutti, kunnes valkuaiset ovat juuri ja juuri kypsyneet. Ripottele päälle suolaa ja nauti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti