22.2.2014

Pitkän kaavan tikka masala

Herramunjee, miten hyvää tikka masalaa!

Tää oli oikeasti niin hyvää, että tuo ylistyshuuto tarvitsi oman kappaleen. Ainekset ovat suurin piirtein samat kuin tässä alkuperäisessä ohjeessa, mutta oikaisin hieman työvaiheita kuten broilerin erikseen grillaamisen. Siitä huolimatta tämä resepti on pitkä ja monivaiheinen (ja superhyvä). Tikka masalan valmistamisessa menee kyllä ihan kiitettävästi aikaa, joten kannattaa suosiolla jättää se rauhallisiin viikonloppuihin. Huomaa, että olen kirjoittanut ainesosalistan kolmeen eri osaan, ja jokaisen listan alla on erikseen sen tekovaiheen ohjeet.

Kanaa tikka masala
marinadi:
450 g broileria
1 pieni sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl inkiväärimurskaa
1 rkl limemehua
2-4 tl chilijauhetta
3 tl korianterijauhetta tai kuivattua korianteria
2,5 tl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
1 tl TRS tandoori masala -mausteseosta
1 tl suolaa
0,5 tl kurkumaa
0,25 tl mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
4 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl rypsiöljyä

Suikaloi broileri. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi, murskaa 1-2 valkosipulikynttä ja kuori ja raasta pieni pala inkivääriä. Sekoita isossa kulhossa kaikki ainekset hyvin keskenään, peitä kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

tomaatti-sipulikastike:
3 isoa tomaattia
2-3 sipulia
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl inkiväärimurskaa
reilu loraus rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä

Poista tomaateista siemenet ja pilko ne pieniksi paloiksi. Hienonna sipulit, murskaa 1-2 valkosipulinkynttä ja kuori ja raasta pieni pala inkivääriä. Kuumenna pannu ja lisää reilusti öljyä. Paista sipuleita keskilämmöllä reilut 10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Sekoittele samalla ja tarkkaile, etteivät sipulit pala. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipalat ja tomaattipyree, hauduta kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

loput ainekset:
loraus rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
3-4 rkl kermaa
reilu kourallinen tuoretta korianteria

Kuumenna wokkipannu ja lisää öljyä. Paista marinoitumassa olleita broilereita mausteineen noin 5 minuuttia. Lisää tomaatti-sipulikastike ja hauduta matalalla lämmöllä 15-20 minuuttia. Voit lisätä tarvittaessa tilkan vettä, jos näyttää siltä, että kastike jää kiinni pannuun. Lisää lopuksi hunaja, kerma ja tuore korianteri. Tarkista maku. Tarjoa riisin ja naan-leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti