Tämä taitaa olla suosituin (ja ainakin yksinkertaisin) tapani valmistaa lohta. Chili ja lime sopivat täydellisesti yhteen rasvaisen kalan kanssa. Olen oppinut, että aivan kuten naudanlihaa, lohta ei tule kypsentää läpikypsäksi, vaan keskiosan pitäisi jäädä punertavaksi ja läpikuultavaksi. Minä ainakin olen syönyt suurimman osan elämästäni ylikypsää lohta. Oikein kypsennetty lohi on kuitenkin paljon mehukkaampaa, joten nykyään pyrin välttämään liian pitkiä paistoaikoja.
300-400 g lohta
1 limen mehu
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
Laita lohi uunivuokaan ja purista päälle 1 limen mehu. Mausta suolalla, pippurilla ja chilijauheella. Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti