13.2.2014

Sydämenmuotoiset keitetyt kananmunat

Tiesitkö, että juuri keitettyjä kanamunia voi muotoilla helposti? Ainakin Japanissa myydään kananmunamuotteja, joilla keitetyn munan voi puristaa vaikkapa auton tai nallen muotoiseksi. Ne on varmaan kehitetty sitä varten, että lapset saisi helpommin syömään... mutta pakko se on myöntää, että kyllä minustakin olisi eri vänkää syödä jotain pupun muotoisia kananmunia kuin niitä ihan tavallisia.

Viikon teeman mukaisesti tein sydämenmuotoisia kananmunia. Ja tulipas söpöjä! Näiden tekeminen on tosi helppoa. Tärkeää on vain huomioida, että kananmunan täytyy olla vielä lämmin, kun sitä alkaa muotoilemaan. Jos se on jo ehtinyt viilentyä liikaa, se murtuu helposti. Pienet murtumat pinnassa eivät toki haittaa, mutta kannattanee silti keittää muutama varakappale, jos tuleekin suurempia vaurioita.

Tarvitset:
ainakin yhden kananmunan
maito- tai mehupurkin (tai palan kartonkia)
pyöreän syömäpuikon (tai sellaisen puuttuessa esimerkiksi kynän)
pari kumilenkkiä1. Huuhtele hyvin tyhjä maitopurkki ja anna kuivua. Leikkaa sen yhdestä kulmasta n. 10 x 15 cm kokoinen pala. Varaa esille pyöreä syömäpuikko (tai vastaava) ja pari kumilenkkiä.

2. Keitä kananmunaa noin 10 minuuttia. Kuori muna, kun se on vielä lämmin. Laita muna pahvin päälle, aseta sen keskelle syömäpuikko ja kiinnitä syömäpuikko paikoilleen molemmista päistä kumilenkkien avulla. Syömäpuikon tulisi painua kananmunaan. Jätä kananmuna muotoutumaan 10 minuutiksi.

3. Irrota kananmuna ja leikkaa se puoliksi. Tadaa! Voit leikata vielä pohjista palat pois, niin puolikkaat pysyvät pystyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti