14.2.2014

Vanhat kunnon mokkapalat eli suklaaruudut

Mokkapalat olivat lemppareitani lapsena, ja muistan hyvin, kun sain osallistua niiden leipomiseen. Kuorrute oli ja on edelleen ehdottomasti paras osuus, ja vaikka melkein tuplasin perinteisen reseptin kuorrutteen määrän, sitä olisi voinut olla vieläkin enemmän. Koska meidän uunipeltimme ovat tavallista pienikokoisempia, paloista tuli melko paksuja. Teemaviikon mukaisesti leikkasin levystä pieniä sydämiä ja koristelin palat söpöillä sokerisydämillä. Paloista ei tullut kovin nättejä, koska kuorrute oli jo ehtinyt jäähtyä liikaa ja se murtui pinnasta. Koristelussa ja palojen leikkaamisessa kannattaakin olla supernopea, jotta koristeet tarttuvat ja kuorrutus pysyy nättinä. Useimmissa resepteissä kuorrute kehotetaan levittämään jäähtyneelle pohjalle, mutta silloin varsinkin kuorrute jähmettyy liian nopeasti. Kannattaa kokeilla kuorrutteen levittämistä lämpimän pohjan päälle, toimii paremmin!

Mokkapalat
pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2,5 rkl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
200 g voita

kuorrute:
350 g tomusokeria
1,5 rkl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
5 rkl kahvia
40 g voisulaa

+ nonparelleja, strösseleitä, kookoshiutaleita...

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää maito. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sihtaa taikinaan. Sulata voi ja kaada norona samalla sekoittaen taikinan joukkoon. Paista uunipellillä 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kun pohja on vielä lämmin, valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset hyvin sekaisin. Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä tasaiseksi esim. veitsen avulla. Ripottele pinnalle haluamiasi koristeita heti - jos odotat hetkenkään, kuorrute ehtii jähmettyä ja koristeet eivät enää tartu siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti