6.2.2014

Maidoton ja munaton avokadojäätelö



Oletko maistanut erikoista avokadojäätelöä? Se on tosi hyvää ja ihanan täyteläistä. Glukoosisiirapin ja alkoholin ansiosta jäätelöön ei muodostu jääkiteitä vaan rakenteesta tulee samettisen pehmeä. Jäätelön tekeminen onnistuu myös ilman jäätelökonetta, kunhan käy sekoittelemassa massaa muutaman kerran pakastamisen aikana.

Tarjosin jäätelön Eleanora von Smöörin tapaan valkosuklaalastuilla ja rouhituilla roseepippureilla, nam!

Avokadojäätelö
1 dl ruokokidesokeria
1 dl glukoosisiirappia
1,75 dl vettä
3 limeä
4 avokadoa
1,5 rkl kirkasta viinaa

Mittaa kattilaan sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Kuumenna ja sekoittele sen verran, että sokeri liukenee veteen. Anna sokerisiirapin jäähtyä. Pese limet huolellisesti ja raasta niiden kuori hienoksi. Purista limet (käytin 0,5 dl limemehua - enemmänkin voi laittaa, jos haluaa raikkaamman maun). Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha esim. lusikan avulla tehosekoittimeen. Lisää kaikki muutkin ainekset tehosekoittimeen ja surrauta tasaiseksi. Jäähdytä jäätelökoneessa tai pakastimessa. Jos teet jäätelön pakastimessa, käy sekoittamassa sitä muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee parempi. Tarjoile esimerkiksi valkosuklaalastujen ja rouhittujen roseepippureiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti