5.2.2014

Kanaa, basilikaa ja chiliä

Voisin syödä thaimaalaista (tai intialaista) ruokaa vaikka joka päivä. Tänään tein herkullista kanaa paprikoiden ja basilikan kanssa. Metsästettiin thaibasilikaa neljästä kaupasta. Kahdessa ei ollut ja kahdessa oli ihan nuupahtaneita. Kokeilin sitten reseptiä ihan tavallisella basilikalla ja kyllähän se toimi silläkin. Maku oli oikein jees, mutta kaipasin ehkä vähän enemmän ytyä, kun tällainen chilipää olen. Tykkään myös siitä, että kastiketta on vähän reilummin, joten taidan kokeilla tuplata kastikkeen määrän ensi kerralla.

Kanaa, basilikaa ja chiliä
450 g broileria
4-5 valkosipulinkynttä
3 tuoretta rawit-chiliä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl osterikastiketta
2 rkl kanalientä
1 rkl kalakastiketta
0,5 rkl golden mountain saucea
1-2 sipulia
1 paprika
2 isoa kourallista (thai)basilikaa
rypsiöljyä
seesamiöljyä
0,5-1 limen mehu

+ keitettyä riisiä

Ota broileri lämpenemään ja leikkaa se suikaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet ja pilko chilit pieneksi. Sekoita fariinisokeri, osterikastike, kanaliemi (vettä ja kanafondia), kalakastike ja golden mountain sauce. Pilko sipuli lohkoiksi ja paprikat sopiviksi suupaloiksi. Revi kunnon nippu (thai)basilikan lehtiä pienemmiksi. Kuumenna wokpannu ja lisää rypsiöljyä ja seesamiöljyä. Ruskista broileri. Lisää valkosipulit, chilit, sipulit ja paprikat. Paista sen verran, että broileri on kypsää ja sipulit ja paprikat hieman pehmenneet. Lisää kastike, basilika ja limemehua. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Rakastan thaibasilika-kanaruokia. Reseptisi on hyvin lähellä omia suosikkejani. Itse tosin lisään ehdottomasti kaffirlimelehtiä sekaan, antavat omaan suuhun autenttisen maun. :) Hyviä kuvia muutenkin sivuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaffirlimen tuoksu/maku on kyllä taivaallinen ja tekisi tästäkin ruoasta varmasti vielä parempaa. :)

      Poista