10.3.2014

Raikas omenainen kaalisalaatti

Coleslaw on parasta grilliruokien kanssa (kesää odotellessa!), mutta siitä saa kivaa vaihtelua salaattipöytään mihin aikaan vuodesta tahansa. Kokeile esimerkiksi pizzan tai liharuokien kanssa, nam!

Omenacoleslaw
350 g valko- eli keräkaalia
150 g (~ 3) porkkanaa
2 Granny Smith -omenaa
0,5 limen mehu
1 tl valkoviinietikkaa
0,75 dl majoneesia
0,5 dl turkkilaista jogurttia
2 tl Dijon-sinappia
1 tl kuivattua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kaali sopivan kokoisiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi tikuiksi (raastettaessa tulee muhjuista). Sekoita kasvikset kulhossa ja lisää puolikkaan limen mehu ja valkoviinietikka. Sekoita erillisessä astiassa majoneesi, turkkilainen jogurtti, sinappi ja mausteet. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti