7.3.2014

Maailman yksinkertaisin jäätelö eli kuuluisa banaanipehmis

On ihan käsittämättömän ihmeellistä, miten yksistään banaanista voi saada näin samettisen sileää ja maukasta jäätelöä. Banaanijäätelöä voi syödä sellaisenaan tai sen voi maustaa makunsa mukaan. Kaneli ja vanilja sopivat loistavasti banaanin kaveriksi ja myös mansikoilla maustettu banaanijäde veti meikäläisen naaman hymyyn. Muita kokeilun arvoisia makuvaihtoehtoja voisi olla ainakin kaakaojauhe, kardemumma, kermalikööri tai maapähkinävoi... slurps! Tällä tavalla voi myös helposti hyödyntää ylikypsät banaanit. Sen kun heittää banaanit pakkaseen ja jäätelöainekset ovat valmiita!

Banaanipehmis
2-3 pakastettua banaania
kanelia
vaniljajauhetta

Pilko banaanit paloiksi ja laita pakkaseen ainakin 5 tunniksi. Kun otat banaanit pakkasesta, anna niiden sulaa hetki, jos ne ovat ihan kivikovia. Soseuta banaanit tehosekoittimessa. Voit joutua tökkimään banaaneja kohti teriä, koska tehosekoittimen pohjalle muodostuu helposti ilmatasku. Mausta lopuksi kanelilla ja vaniljajauheella. Tarjoa heti tai jos haluat kiinteämpää jäätelöä, laita vielä hetkeksi pakastimeen ennen tarjoilua.

Banaani-mansikkapehmis
2 pakastettua banaania
2 dl pakastemansikoita

Tee samalla tavalla kuin yllä olevassa ohjeessa, mutta lisää mausteiden sijaan pakastemansikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti