16.3.2014

Porsasta tulisessa valkosipulikastikkeessa

On ihan odotettavissa, että kaikki kokeilemani jutut eivät onnistu, mutta tälle viikolle on sattunut harvinaisen monta keittiökatastrofia. On niitä onnistumisiakin kuitenkin koettu, kuten tämän reseptin kanssa. Tämä ruoka on maukas arkipäivien pelastaja ja se syntyy verrattain nopeasti.

Porsasta tulisessa valkosipulikastikkeessa
2-3 sipulia
1,5 rkl valkosipulimurskaa
2 tl inkiväärimurskaa
300 g porsaan ulko- tai sisäfileetä
1 parsakaali
2,5 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
0,5 rkl kanafondia
2 rkl soijakastiketta
1 tl riisiviinietikkaa
1 rkl srirachaa
2 rkl fariinisokeria
ripaus valkopippuria
maun mukaan chilijauhetta
1 rkl rypsiöljyä
0,5 rkl seesamiöljyä
tuoretta korianteria

Leikkaa sipulit suikaleiksi. Hienonna valkosipulit ja inkivääri. Leikkaa possu suikaleiksi ja parsakaali paloiksi. Sekoita kulhossa vesi, maissitärkkelys, kanafondi, soijakastike, riisiviinietikka, sriracha, fariinisokeri, valkopippuri ja chilijauhe. Kuumenna wokkipannu ja lisää rypsi- ja seesamiöljy. Kuullota sipuleita muutama minuutti ja lisää valkosipuli- ja inkiväärimurska. Lisää porsaan suikaleet ja ruskista. Lisää parsakaali ja paista muutama minuutti. Lisää kastike ja hauduta liha kypsäksi - parsakaaleissa saa olla vielä hieman purtavaa. Mausta lopuksi korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti