1.3.2014

Herkkujen herkku: rocky road

Rocky roadiin voi laittaa oikeastaan mitä tahansa pähkinöitä, karkkeja tai kuivattuja hedelmiä. Minun versiossani täytyy aina olla ainakin vaahtokarkkeja ja manteleita. Tällä kertaa laitoin niiden lisäksi mukaan pistaaseja, Omareita ja riisimuroja. Rocky roadia tai mitä tahansa muuta suklaapohjaista herkkua tehdessä on aina hyvä muistaa lisätä mukaan ripaus suolaa. Suola tuo ihan eri tavalla suklaan maun esiin ja taittaa hieman makeutta. Rocky road jos mikä on makeaa (ainakin kun sen tekee maitosuklaasta), joten se kannattaa leikata pieniksi paloiksi. Jos ei ole tiedossa paljon syöjiä, niin reseptin määrät kannattaa puolittaa!

Rocky road
400 g (maito)suklaata
1 dl manteleita
0,5 dl (1 dl kuorellisia) suolattuja pistaasipähkinöitä
20 Omar-karkkia
2 dl minivaahtokarkkeja
1 dl riisimuroja
ripaus suolaa

Pilko suklaa palasiksi ja sulata vesihauteessa. Kun suklaa on sulamassa, leikkaa mantelit ja pistaasit 2 osaan ja Omarit 6 osaan. Ota pieni määrä manteleita, pistaaseja, Omareita, vaahtokarkkeja ja riisimuroja sivuun koristelua varten ja sekoita loput suklaan joukkoon. Levitä suklaaseos leivinpaperin päälle (halutessasi voit vuorata jonkun vuoan leivinpaperilla, mutta seos on niin tönkköä, ettei sen pitäisi pahemmin levitä). Tasoita suklaaseos tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele heti koristeet päälle. Voit painaa koristeita hieman, että ne tarttuvat kiinni suklaaseen. Laita jääkaappiin kovettumaan ja leikkaa sitten pieniksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti