Nyt osuin kyllä melkoiseen kultasuoneen tämän reseptin kanssa! Kun teki samaan aikaan mieli intialaista ja pizzaa, ajattelin, että miksipä en yhdistäisi näitä mielihaluja ja kokeilisi tehdä intialaistyylistä pizzaa. Ja voi hyvää päivää, miten onnistunut pizza tästä tulikin. Pohjaksi laitoin itse tekemäni naan-leivän (voi ostaa myös kaupasta esipaistettuja), joka paistui ihanan rapeaksi uunissa. Täyte sisälsi mausteista kanaa jogurttimarinadissa ja ananaspaloja, jotka toivat kivasti raikkautta makumaailmaan. Paistamisen jälkeen lisäsin vielä mausteeksi tuoretta korianteria sen perinteisen oreganon sijaan. Nam nam naan.
Naan-pizza
~ 250 g broileria
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkiväärimurskaa
0,75 dl turkkilaista jogurttia
1,5 rkl vindaloo-tahnaa
1 punasipuli
nokare voita
1 dl paseerattua tomaattia
suolaa
(chilijauhetta)
2-3 naan-leipää
0,5 prk ananaspaloja
2,5 dl juustoraastetta
tuoretta korianteria
Suikaloi broileri ja murskaa valkosipulit. Kuori ja raasta pala inkivääriä. Sekoita kulhossa jogurtti, vindaloo-tahna, valkosipuli- ja inkiväärimurska keskenään ja lisää joukkoon kanasuikaleet. Laita kelmu päälle ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Ota seos jääkaapista puoli tuntia ennen kuin alat paistamaan ruokaa!
Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Paista sipuleita nokareessa voita 10-15 minuuttia. Lisää sitten kana marinadeineen ja paista, kunnes kana on kypsää. Sekoita kastikkeeseen myös paseerattu tomaatti ja suola. Maista ja lisää halutessasi chilijauhetta. Levitä kanatäyte naan-leipien päälle ja lisää sitten ananaspalat ja juustoraaste. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä. Lisää pinnalle reilusti tuoretta korianteria ja nauti!
Tätä on nyt tullu tehtyä aika tiuhaan tahtiin, ja joka kerta oon ollut ihan taivaissa siinä vaiheessa kun pääsee syömään! Plussaa helppoudesta ja nopeudesta :-)
VastaaPoistaTää on kyllä niin hyvää! Melkeen joka kerta ku kysyn mieheltä, et mitäs syötäis, niin se ehdottaa tätä. :D Kiva, että on maistunut sullekin. :)
Poista