Kun keho ja mieli huutaa: "Kesä, tule jo!", ei kaupasta löytyneitä ulkomaalaisia pikkiriikkisiä uuden sadon perunoita voi mitenkään jättää laariin, vaan niitä on ostettava kotiin. Sillit jätetään kuitenkin ihan niille suomalaisille uusille perunoille, ja söpöistä miniperunoista tehdään tällaista herkullista perunasalaattia. Nam, sanon minä.
Pekoni-perunasalaatti
750 g uusia perunoita
100 g (5 siivua) pekonia
1 dl kermaviiliä
0,5-1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl dijon-sinappia
pieni nippu persiljaa
pieni nippu ruohosipulia
mustapippuria
suolaa
Pese perunat huolellisesti ja kypsennä höyrykattilassa. Pilko perunat tarvittaessa kuutioiksi. Leikkaa pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeiksi, valuta talouspaperin päällä ylimääräiset rasvat pois. Sekoita kermaviili, turkkilainen jogurtti ja sinappi. Silppua persilja ja ruohosipuli pieneksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta kastike pippurilla ja suolalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Oho, nam!!
VastaaPoistaNo niinpä, nam!
Poista