19.4.2014

Mausteinen kanasalaatti

Tiedättekö sen kutkuttavan ja hymyilyttävän tunteen, kun on päättänyt kyhätä ruoantähteistä äkkiä jotain syötävää ja lopputulos onkin yllättäen ihan mielettömän hyvää? Tämän salaatin kanssa kävi niin. Tehtiin momoja, ja niihin tulevaa kasvistäytettä olikin niin paljon, ettei jaksettu näpertää kaikkia nyyteiksi asti. Mikki pyöräytti seuraavana päivänä lopuista momotäytteistä salaatin ja voi jestas, miten hyvää siitä tuli. En tajunnut siinä vaiheessa kuvata annosta, kun ajattelin, että tää nyt vaan on tämmöstä jämäruokaa. Kun sain ekan haarukallisen suuhuni, ei myöskään ollut mitään mahdollisuutta lopettaa kuvaamista varten. Tähdesalaatti osoittautui niin hyväksi, että sitä piti varta vasten tehdä lisää. Tässäpä sen resepti:

Mausteinen kanasalaatti
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl inkiväärimurskaa
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
loraus rypsiöljyä
300 g broileria suikaleina
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
0,25-0,5 tl chilijauhetta
1,5 tl soijakastiketta
150 g kirsikkatomaatteja
1 nippu rucolaa
vuonankaalia (tai esim. tammenlehtisalaattia)

Kuutioi sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja kuori pala inkivääriä ja raasta se hienoksi. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita muutama minuutti tilkassa öljyä ja lisää sitten valkosipuli ja inkivääri. Ruskista broileri ja lisää porkkana-kesäkurpitsaraaste. Paista kunnes kanapalat ovat kypsyneet ja kasvikset sopivasti pehmentyneet. Mausta garam masalalla, juustokuminalla, kurkumalla, chilijauheella ja soijakastikkeella. Puolita kirsikkatomaatit ja irrota rucolan ja vuonankaalin lehdet varsista. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti